Loopbaanbegeleiding

  • Ik vind mijn baan niet meer leuk, maar wat wil ik dan wel?
  • Hoe kom ik erachter wat voor werk echt bij me past?
  • Hoe ziet de volgende stap in mijn loopbaan eruit?
  • Ik ben op zoek naar een andere functie, maar wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Ik zou wel eens heel wat anders willen, maar wat?

Loopbaantraject

Loop jij rond met één of meer van bovenstaande vragen? Dan is een loopbaantraject iets voor jou. Tijdens zo’n traject sta je stil bij de vragen: Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan? Waar wil ik naar toe? Maar ook vragen als: Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten, passies en drijfveren? Het doel is dat je ontdekt wat de juiste keuze is in je loopbaan en dat je daadwerkelijk stappen gaat maken.

Werkwijze

Een loopbaantraject begint altijd met een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek waarin we onderzoeken wat je (loopbaan)vraag is. Ik schets een mogelijke aanpak. Na dit gesprek bepalen we samen of individuele loopbaanbegeleiding passend is en of het ‘klikt’  tussen ons. Indien nodig maak ik een offerte met een plan van aanpak op voor de opdrachtgever.

Na het oriënterende gesprek bestaat het traject uit zeven gesprekken van ongeveer anderhalf uur, met een tussenliggende periode van twee weken. Je krijgt opdrachten mee om aan te werken.

Ik  maak gebruik van diverse testen, vragenlijsten, et cetera. Onderdeel van het traject is het vaststellen van je persoonsprofiel met de MBTI-methode (klik hier voor meer info).

Sollicitatiebegeleiding of arbeidsmarktoriëntatie maakt in principe geen deel uit van een loopbaantraject, maar kan eventueel wel een vervolg zijn.

Methode

Bij een loopbaantraject maak ik gebruik van een 7-stappenmodel. Bij elke stap horen één of meer modules of huiswerk-opdrachten. We bepalen samen met welke modules of opdrachten je aan de slag gaat. Een loopbaantraject blijft tenslotte maatwerk.

7-stappenplan voor loopbaanbegeleiding

Bij jouw zoektocht naar antwoorden op je vragen, gebruik je een werkboek dat je tijdens het eerste gesprek ontvangt. Dit boek is je handleiding voor het verdere traject. Tijdens onze gesprekken gaan we verder de diepte in.

Hoe werk ik?

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een grote mate van betrokkenheid en inlevingsvermogen met een vleugje humor en relativering. Vanuit een onafhankelijk uitgangspunt luister ik graag naar jouw unieke verhaal. Ik ‘spiegel’ en geef terug wat ik waarneem. Ik vind het belangrijk dat je zelf ontdekkingen doet. Daarbij ondersteun ik. Ik stimuleer, motiveer, confronteer en prikkel graag zodat je in beweging komt.

Resultaat

Aan het einde van een loopbaantraject weet je beter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Je verwoordt dit in een persoonlijk- en beroepsprofiel. Je sluit het traject af met een concreet actieplan om je doel te bereiken in de vorm van een Persoonlijk Ontwikkel- en Actie Plan (POP).

Vertrouwelijkheid

Ik houd mij aan de gedragscodes van de belangrijkste beroepsverenigingen van loopbaanadviseurs en coaches. In deze gedragscodes staat onder meer dat de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk is. Ik spreek daar dus met niemand over.

Waar?

Ik ontvang je graag op mijn kantoor in Zwolle maar we kunnen ook op een andere locatie afspreken.

Kosten

Een loopbaantraject van 7 sessies kost 795 euro. Voor particulieren is dit inclusief BTW, voor bedrijven exclusief BTW.

Aanmelding

Heb je belangstelling voor het volgen van een loopbaantraject? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. info@geerthummelen.nl Tel. 06 1498 8702.

Meer info: