06 - 14 98 87 02

Een persoonsprofiel volgens de Myers Brigs Type Indicator (MBTI)-methode geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en talenten, maar ook in je minder sterke kanten. Als je inzicht hebt in je eigen persoonlijkheid , en die van de mensen in je omgeving, krijg je meer grip op je leven. Je begrijpt beter waarom je dingen doet en waarom je op een bepaalde manier reageert. Ook het maken van keuzes in je leven wordt een stuk gemakkelijker als je je eigen persoonlijkheid begrijpt.

MBTI

De MBTI is het meest gebruikte persoonlijkheidsinstrumenten ter wereld. Het is een veelzijdig en praktisch instrument dat onder meer wordt gebruikt bij

  • individuele ontwikkeling en (loopbaan)coaching
  • management- en leiderschapsontwikkeling
  • teambuilding en –ontwikkeling
  • verbeteren van communicatie
  • voorbereiding op sollicitaties, Persoonlijke Ontwikkel Plannen, etcetera

Types

MBTI heeft zestien verschillende types beschreven op basis van persoonlijke voorkeuren. Hoewel ieder mens uniek is, kan iedereen zich herkennen in één van deze types.

De MBTI is geen test; het meet geen goed of slecht. Het gaat ervan uit dat je bepaalde voorkeuren hebt en dat die goed zijn. Je kunt zelf het beste beoordelen wat voor type je bent en welke voorkeuren je hebt. Bij MBTI gebeurt dat op twee manieren. Allereerst door middel van het invullen van een vragenlijst waaruit een zogenaamd ‘gerapporteerd’ type komt. Daarnaast kun je in een gesprek met een (gecertificeerde) coach zelf gaan bepalen welke type je bent.

Resultaat

Na het opstellen van een persoonlijkheidsprofiel heb je inzicht in je eigen persoonlijkheidsvoorkeuren en in die van anderen. Je kunt het gebruiken voor het bepalen van ontwikkelpunten, het verbeteren van communicatie, het voorbereiden op sollicitaties of als start voor een coachings- of loopbaanoriëntatietraject.

Werkwijze

Het vaststellen van jouw persoonlijkheidsprofiel bestaat uit het invullen van een vragenlijst die je vooraf krijgt opgestuurd. In een persoonlijk gesprek behandelen we je profiel en krijg je advies en ontwikkeltips. Dit gesprek duurt tweeënhalf  uur. Je krijgt een boekje en diverse andere informatie mee.

Aanmelden en kosten

Heb je belangstelling voor het opmaken van een persoonlijkheidsprofiel volgens de MBTI-methode? Neem contact op!